Vestitorul Imparatiei lui Iehova
Vestitorul Imparatiei lui Iehova
Vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ.
Acesta este site-ul oficial al
Asociației Internaționale
Martorii lui Iehova

Arhivă Teme

 
Decembrie / 2017
Creştinismul în acest „timp al sfârşitului”, este atacat şi murdărit de cei ce i se opun mai mult ca în toate vremurile. Acest lucru noi nu-l vom putea opri, dar oare câte din practicile aşa numitului creştinism contemporan au într-adevăr rădăcini sau corespondenţă în drumul deschis de acela spre care fiecare creştin priveşte, adică Isus Cristos? În acest material, prin intermediul Cuvântului lui Dumnezeu și al evidențelor istoriei, vom încerca să răspundem la intrebarea „Poate fi Crăciunul sărbătoarea nașterii lui Cristos?".
Noiembrie / 2017
Anual, la începutul lunii Noiembrie, națiunile așa zise creștine, sărbătoresc “Ziua morților” sau, altfel numită, “Ziua tuturor sfinților”. În alte părți ale globului, această sărbătoare, cu aceeași însemnătate, ia o altă înfățișare: este numită Halloween, și este sărbătorită la sfârșitul lunii Octombrie. Caracteristicile ei o diferențiază de orice altă zi din an: coronițe cu flori, îmbulzeală la cimitire, lumânări sau lămpi aprinse, rugăciuni pentru cei morți sau într-o altă formă, văzută prin costume de vrăjitoare, fantome, spiriduși, dovleacul cioplit, povești despre întoarcerea spiritelor morților și multe altele. Indiferent de ritualurile religioase care împodobesc aceasta manifestație, ne-am întrebat vreodată dacă “Practicile acestei zile țin cu adevărat de creștinism? Sunt toate aceste lucruri aprobate de Dumnezeu? Ce înseamnă pentru mine toate aceste lucruri?”.
Septembrie / 2017
Pentru călăuzirea oamenilor dezorientaţi de astăzi, este scris într-un limbaj inspirat, mai întâi afirmat la Isaia 42:4 şi reafirmat sute de ani mai târziu la Matei 12:20, 21: „Până va face să biruie judecata şi în numele Lui vor spera naţiunile”.
Februarie / 2017
Pământul stârneşte uimirea şi admiraţia omului, chiar dacă omul este acum imperfect şi înţelegerea lui este foarte limitată. Fie că pământul este privit din punctul de vedere al formării diferitelor lui straturi, sau al vieţii lui vegetale şi animale; fie că nenumăratele lui varietăţi de lucruri sunt privite cu ajutorul microscopului; sau, fie că se analizează relaţia pământului cu celelalte planete şi stele cu ajutorul telescopului, omul respectuos rămâne copleşit şi uimit de înţelepciunea arătată în creaţia pământului.
Noiembrie / 2016
În ziua în care Isus a fost înviat din morţi şi cu mai multe ocazii după aceea, El a apărut discipolilor Lui. Faptele arată că El nu a apărut în acelaşi corp în care a fost răstignit, nici în aceeaşi îmbrăcăminte cu care a fost înmormântat. Relatarea scripturală este că îmbrăcămintea şi o pânză au fost împăturite şi aşezate în mormânt.
Octombrie / 2016
O Oamenii doresc pace; dar se poate prezice că atunci când este declarat un alt război vor răspunde, deoarece le este poruncit să facă astfel şi ei se tem şi sunt puşi în pericol de guverne, dacă nu răspund.
Iulie / 2016
Vine dimineaţa, oameni buni! Omul din turnul de veghere spune aceasta şi îşi ridică glasul pentru a striga veştile bune către lume! Nu sunteţi bucuroşi? Căci pe tot pământul, oamenii de rând suspină: „Doamne, de-ar veni dimineaţa!” – Deut. 28:66, 67.
Iunie / 2016
„Porunceşte-le … să facă bine, să fie bogaţi în fapte bune, darnici şi generoşi, punându-şi astfel o bună temelie pentru viitor, aşa încât să apuce viaţa care într-adevăr este viaţă.” - 1 Timotei 6:17-19
Martie / 2016
Cum alegi viaţa în lumea nouă? Ridicând mâna, strigând „Da!”, spunând „Doamne, şi eu aş vrea să trăiesc atunci”? Nu, alegi acea viaţă în acelaşi fel în care o alegi şi pe cea prezentă. Şi cum alegi să trăieşti acum? Respirând, bând, mâncând, dormind şi muncind, da; însă, vorbind mai pe larg, faci acest lucru prin modul de acţiune pe care îl alegi. Iar această acţiune, ţine minte, nu este dictată sau determinată de tine însuţi, ci mai degrabă este o acţiune după comenzile corpului.
Februarie / 2016
Dumnezeu a creat omul cu dorinţa de a trăi. De ce respiri? Pentru că alegi să trăieşti. Vei bea apă, pentru că alegi să trăieşti. Vei mânca, pentru că alegi să trăieşti. Din acelaşi motiv, deseară vei merge să dormi. Atunci când te vei trezi, te vei bucura de puteri proaspete pentru a trăi. Dimineaţă te vei duce la muncă. E posibil să nu îţi placă slujba, dar te vei duce la lucru oricum pentru a te menţine în viaţă. Să trăieşti înseamnă muncă din greu. Să fii mort este simplu. Când eşti mort, nu faci nimic şi nimic nu este mai uşor decât să nu faci nimic. (Ecl. 9:5, 10) Şi totuşi, până şi leneşii fac ceea ce este nevoie pentru a trăi. Orice persoană cu mintea sănătoasă alege să trăiască.
Octombrie / 2015
Omenirea înaintează tot mai mult pe calea decăderii umane atât din punct de vedere fizic cât şi moral, continuând astfel să se depărteze de Sursa Vieții. Între timp, înţelepţii omenirii caută Sursa Vieţii, precum şi remedii pentru condiţia umană, însă refuză vehement adevărurile Bibliei. Statisticile actuale induc oamenii în eroare oferindu-le iluzii cu privire la perspectiva unei vieți deosebite bazate exclusiv pe capacitatea omului de a găsi Izvorul Vieții iar pentru îndeplinirea acestui scop sunt irosite importante surse materiale.
August / 2015
Să ascultăm cuvintele lui Isus Cristos, căci acestea au legătură cu viaţa noastră. Îşi ridică ochii spre cer şi se roagă: „Tată, a venit ceasul! Glorifică-l pe Fiul tău, pentru ca Fiul tău să te glorifice pe Tine, după cum I-ai dat autoritate peste orice carne, ca să le dea viaţă veşnică tuturor celor pe care I i-ai dat!”
Precedent  1  [2]  3  4  5  ...  10  Următor
111 Subiecte ... în ... 2/10 Pagini