Vestitorul Imparatiei lui Iehova
Vestitorul Imparatiei lui Iehova
Vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ.
Acesta este site-ul oficial al
Asociației Internaționale
Martorii lui Iehova

Arhivă Teme

 
De ce 1914?
    Ultimul secol din istoria omenirii a fost marcat de evenimente deosebite, si mai ales incepand cu anul 1914. Împrejurările au demonstrat că acele timpuri au fost cu totul aparte. Acele evenimente au schimbat istoria Universului si de atunci incoace s-au abatut asupra Pamantului o multime de necazuri si suferinte: razboie ingrozitoare, foamete si epidemii, cutremure si dezastre naturale, persecutii asupra crestinilor, degradarea societatii umane. Caracterul distinctiv al acelor vremuri a fost şi este de o importanţă deosebită pentru intreaga omenire.

    DE CE 1914?

    “Sfârşitul tuturor împărăţiilor în 1914!” - Acesta a fost titlul izbitor al unui articol publicat despre Martorii lui Iehova într-o revistă din Statele Unite, în ediţia din 30 august 1914.
    Incepand cu anul 1874, un grup de oameni din Statele Unite proclamau un eveniment crucial care urma sa marcheze istoria omenirii. Un articol publicat intr-o revista din Statele Unite a acelor timpuri vorbea despre acest grup de evanghelisti calatori ca despre niste apartenenti ai unei credinte ciudate, care strabat tara in lung si-n lat rostind mesajul “Imparatia lui Dumnezeu este aproape”. Ei proclamau un eveniment care urma sa se intample dupa exact 40 de ani.
Cu toate ca putini oameni au luat in seama acel mesaj ciudat, anul 1914 a fost intr-adevar un an crucial! A fost anul unor schimbari radicale atat in cer cat si pe pamant, schimbari care au implinit una dintre cele mai importante profetii biblice: stabilirea Imparatiei lui Dumnezeu in Cer prin Fiul Sau Isus Cristos ca Rege.

    Scriitori, sociologi si oameni de stiinta au recunoscut ca nu a mai existat un an asemenea lui 1914:
Unul dintre creatorii bombei atomice a declarat:  “Nu mai avem o lume linistita din 1914” - Harold Clayton Urey
Un profesor de istorie de la Universitatea Columbia a scris: “Anul 1914, este intr-adevar momentul de cotitura al timpurilor noastre, mult mai mult decat a fost Hiroshima. Indiferent de ce ne rezerva viitorul, anul 1914 a fost anul primului razboi mondial, care ne-a dus in mijlocul unei ere de tranzitii confuze, prin care inaintam cu greu” - Rene Albrecht-Carrie scrie în The Scientific Monthly
Cu acest punct de vedere a fost de acord si un jurnalist care dorea sa compare cele doua razboaie mondiale: “Primul război a dus la o mare schimbare în istorie. A închis o lungă eră de pace generală și a început o nouă epocă de violență, în care cel de-al doilea război mondial este doar un simplu episod. Începand cu 1914 lumea a avut un nou caracter; un caracter de anarhie internaționala … Acest prim război mondial a constituit punctul culminant din istoria modernă” - Hugh Redwald Trevor-Roper
Un alt observator competent a declarat: “În 1914 lumea a pășit cu pași mici, peste noapte, din epoca de aur, într-o epocă vulcanică, marcată de războaie sângeroase” - Ziarul Sun-Telegraph din Pittsburgh, 1 August, 1954
Iar autorul britanic Bertrand Russell remarca: “Începând cu 1914, lumea s-a îmbătat dintr-o înghițitură de dezastru”     In general, putini oameni in afara de Martorii lui Iehova, recunosc faptul ca evenimentele referitoare la anul 1914 au fost profetite cu mii de ani in urma in Cuvantul lui Dumnezeu. Chiar daca in Biblie nu gasim scris in cifre – 1914 - aceasta nu inseamna ca acele evenimente cu privire la intemeierea Imparatiei lui Dumnezeu in cer nu s-au intamplat atunci. Si despre prima venire a lui Isus Cristos s-a scris in Biblie, si nu s-a oferit dovada exacta a unui an, ci au fost oferite semne care descriau venirea sa ca reprezentant al lui Iehova Dumnezeu pe pamant. Si totusi: “De unde putem sti ca 1914 este anul intemeierii Imparatiei lui Dumnezeu in Cer?”, “De ce tocmai in 1914 Isus Cristos a devenit Rege?”, “De ce din 1914 putem vorbi de prezenta a 2-a a lui Isus Cristos?”, “De ce incepand cu 1914 s-au intamplat aceste lucruri” si nu in alt an?
DE CE 1914?

    Pentru a raspunde la aceste intrebari am ales sa pornim de la cuvintele lui Isus atunci cand Acesta a fost intrebat de catre ucenicii Sai: “Spune-ne care va fi semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului acestuia?”, citat pe care il putem gasi in cap. 24 din evanghelia dupa Matei sau in cap. 21 din evanghelia dupa Luca.
    În răspunsul Său la întrebarea ucenicilor, Isus a descris mai multe semne care se vor întâmpla pe pământ ca dovadă că stabilirea Împărăţiei lui Dumnezeu va fi un fapt împlinit in acele timpuri. Evenimentele descrise in cuvintele lui Isus trebuie sa se întâmple pe parcursul scurtei perioade cunoscută ca „sfârşitul acestui sistem de lucruri”. Niciodată în istorie nu s-au întâmplat toate aceste lucruri în acelaşi timp pentru a cuprinde un semn compus aşa cum a fost cazul perioadei incepand cu anul 1914.
Conform raspunsului pe care Isus l-a dat ucenicilor sai, in capitolul 24 al Evangheliei dupa Matei gasim dovezile si semnele vizibile care vor insoti prezenta lui Isus Cristos ca Rege si astfel le putem localiza foarte usor in timp.

    Razboaie
    „Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă inspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul nu va fi atunci. O natiune se va ridica împotriva altei natiuni, şi o împărăţie împotriva altei împărăţii.” – Matei 24:6,7
    Totul a inceput in vara anului 1914. Scanteia razboiului s-a declansat pe neasteptate, iar evenimentele s-au derulat intr-un timp foarte scurt. Pe 28 iulie 1914, in urma asasinarii arhiducelui Frantz Ferdinand al Austriei de catre un student sarb, Austria a declarat razboi Serbiei. Natiunile puternice ale acelui timp Germania, Rusia, Franta, Marea Britanie au incercat sa medieze conflictul, dar toate eforturile lor au degenerat intr-un razboi mondial. Pe 4 August Marea Britanie declara razboi Germaniei. Într-adevăr, lumea intreaga a înnebunit între 28 iulie şi 4 august 1914, în lansarea celui mai sângeros război din istoria pământului până la acel timp – primul razboi mondial.
Poate unii vor spune: si ce daca? Razboie au fost multe in istoria omenirii. Totusi nici un alt razboi din trecut nu a inregimentat un numar atat de mare de tari intr-o confruntare – mai mult de 54 de tari participante. Iar urmarile acestui razboi au fost groaznice: 16,5 milioane de morti si alte 21 de milioane de raniti. Numarul de morti a totalizat aproape 2 % din populatia globului la acel timp. Ulterior, in cel de-al doilea razboi mondial au participat mai mult de 100 de tari si a totalizat un numar de aproximativ 80 de milioane de morti; aproape 4% din populatia globului.
Exact aşa cum a prezis Isus Critos, „o naţiune se va ridica împotriva altei naţiuni şi o împărăţie împotriva altei împărăţiei” – Matei 24:7.
Aceste cuvinte nu au fost doar simple vorbe.

    Foamete si epidemii
    „Pe alocuri vor fi boli si foamete” – Matei 24:7
    A urmat o serie de efecte nedorite de pe urma primului razboi mondial. Epidemii groaznice s-au abatut asupra intregului pamant: gripa spaniola de pe urma careia au murit aproximativ 40 milioane de oameni, apoi altele ca tifosul, dizenteria, ciuma, malaria. In decursul timpului, anumiti virusi au fost in mod intentionat creati pentru a produce unele boli, in vederea controlului populatiei; astfel, au murit sute de milioane de oameni de pe urma acestor boli groaznice. Astazi de asemenea auzim de multe alte boli necrutatoare ca si SIDA, cancerul sau gripele moderne.
    Efectele primului razboi mondial s-au simtit si in ce priveste crizele economice, care la randul lor au condus la infometarea a zeci de mii de oameni, care au ajuns sa moara de foame. De atunci si pana in zilele noastre au existat multe milioane de oameni care au murit de foame in anumite zone ale globului pamantesc, precum tinuturile Africii sau ale Asiei.
    Haideți să ne întoarcem o clipă spre organizaţiile politice ale acestei lumi! Nici una nu este mulţumită de propriul teritoriu sau de sfera ei de influenţă. Dorinţa fiecăreia este să câştige controlul asupra oamenilor prin anumite sistem de guvernare. Singurul scop al guvernelor din lume este să-i controleze pe oameni, făcându-i să depindă mai degrabă de stat decât de Dumnezeu. Ei vor ca toţi oamenii să creadă că tot ce au ajunge la ei graţie unui dictator, prim-ministru, preşedinte sau partid politic. Toată această propagandă este doar un plan de guvernare pentru a-i înregimenta pe oameni şi a-i face să se bizuiască în întregime mai degrabă pe o cale a vieţii făcută de om, decât să își pună încrederea în Dumnezeu. Statul îi spune fermierului cât grâu să cultive, câţi porci să sacrifice şi să îngroape în pământ, câtă cafea să ardă când stocurile sunt prea mari, pentru a fi pe placul comerţului sau al politicienilor. Aruncă tone de alimente în mare sau le distrug prin alte mijloace, când preţurile sunt „prea mici”.
Oare tot la fel sa fi fost si inainte de 1914?

    Dezastre naturale
    „Pe alocuri, vor fi cutremure de pământ” – Matei 24:7
    Pe 15 august 1950, în NE-ul Indiei, Assam, Nepal şi sudul Tibetului a avut loc cel mai distrugator cutremur de pana atunci, cu o magnitudine de 8,6 pe scara Richter, “cel mai mare din generaţia prezentă”, “cea mai drastică transformare naturală într-o regiune populată, pe care lumea a cunoscut-o vreodată”. Atât de violent a fost acest cutremur, încât unele râuri din regiune au dispărut iar altele şi-au schimbat cursul. Inundatiile provocate de afluentul lui Brahmaputra, Subansiri, a lăsat în ruină 1.500 de sate. S-au prăbuşit munţi din imprejurimi, îngropând sate intregi. Muntele Everest, cel mai înalt vârf din lume, a fost pur şi simplu ridicat cu încă 198 de picioare sau 60 m altitudine!
    O bombă atomică, precum cea de la Hiroshima de exemplu, este echivalentul a 20k tone de TNT. Cutremurul din Assam din 1950 a egalat puterea a 1.100.000 de bombe atomice. S-a simtit pe o raza de 11.000 de km patrati si replicile sale au durat aproape o luna.
    Si totusi inainte de 1914 nu au mai fost cutremure?
    Desigur ca au fost, dar cifrele statistice arata ca media anuala a ratei mortalitatii a fost accelerata din si dupa anul 1914 ... de la 4000 de morti pe an, a ajuns la 40.000 in 1950. Revista „Scientific American” a observat o actiune ciudata in comportamentul cutremurelor de la Primul Razboi Mondial incoace, declarand astfel: „Cutremurele majore se întâmplă de obicei în grup, fiecare perioadă de activitate fiind urmată de o perioadă de repaus. Astfel, au existat perioade violente de cutremure urmate de zeci de ani de liniste. Dar perioadele de activitate au devenit în mod progresiv mai scurte şi mai apropiate una de cealaltă dupa 1914. Din 1948, modelul a intrat într-o nouă fază, cu aproximativ un cutremur major pe an.” Aceasta este intr-adevar o alta avertizare că ne aflăm în “zilele din urmă”.
    Pe data de 26 decembrie 2004, mii de turişti se bucurau de sărbătoarea Crăciunului pe malurile Oceanului Indian. În câteva minute, totul s-a transformat într-un coşmar. Un cutremur submarin cu magnitudinea de 9 pe scara Richter s-a produs în apropierea coastelor nordice ale insulei indoneziene Sumatra. Valurile tsunami provocate de seism s-au propagat în întregul ocean Indian. Puhoaiele au măturat tot ce le-a stat în cale. Valurile au ajuns chiar şi pe coastele Somaliei, la mai bine de 4100 de kilometri distanţă de epicentru. 13 ţări au fost afectate, dintre care Indonezia şi Thailanda, cel mai grav. Peste 200 de mii de oameni au murit. Alţi 500 de mii au fost răniţi şi cinci milioane au rămas pe drumuri. Foarte mulţi oameni au murit după retragerea apelor, din cauza dizenteriei sau a malariei. Regiuni întregi au fost devastate complet de ape.

Isus Cristos a descris si alte semne vizibile care vor insoti prezenta Sa de la 1914 incoace:

    Indiferenta generala cu privire la Cuvantul lui Dumnezeu
    „Căci așa cum era în zilele de dinaintea potopului, când mâncau, beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie, şi nu au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului.” – Matei 24:38,39
    In zilele noastre exista o indiferenta surprinzatoare fata de invataturile Bibliei. Daca acum cateva sute de ani aceasta carte, a fost considerata cea mai deosebita din lume, daca acum cateva sute de ani, la aparitia tiparului, primele cuvinte tiparite pe hartie au fost cele ale unei Biblii, daca acum cateva sute de ani au murit oameni pentru apararea acestei carti ... astazi, ea este aruncata intr-un colt in care se pune praful sau mai rau, este denigrata si desconsiderata de cei mai multi.
    Totusi nu la fel era si in timpurile mai vechi, cand Biblia avea o importanta deosebita in viata oamenilor.
    Galileo Galilei, cunoscutul astronom si fizician, declara intr-o scrisoare: „Sfanta Scriptura nu poate niciodata sa minta sau sa rataceasca. Adevarurile ei sunt absolute si neindoielnice”
    Walter Scott, celebrul romancier englez, fiind pe patul de moarte l-a rugat pe ginerele său să-i citească ceva dintr-o carte. Acesta l-a întrebat: „Din care carte?” marele poet, care scrisese el însuşi atâtea cărţi sublime şi care citise biblioteci întregi, a răspuns: „Nu există decât o singura carte: Biblia.”
    Kant, cel mai mare filozof german scria prietenului sau Stilling, despre care a auzit ca a inceput sa citeasca Biblia: „Faci bine ca iti cauti linistea in Evanghelie, pentru ca ea este un izvor nesecat al tuturor adevarurilor, cum nu se mai gaseste nicaieri.”
    Iar Napoleon I, de la care nimeni nu s-ar aştepta să laude Sfintele Scripturi, s-a exprimat astfel vorbind despre Biblie: „Evanghelia conţine o virtute tainică, ceva care influenţează cu multă putere, o căldură care lucrează asupra raţiunii şi care pătrunde inima. Evanghelia nu este o carte, ci o fiinţă vie cu o activitate proprie, cu o putere care invinge orice i s-ar opune. Iat-o pe masă, această carte a cărţilor, nu obosesc citind-o în fiecare zi si cu mai mare plăcere.”
    Pe cand acesti oameni renumiti si multi altii ca si Goethe, Newton, Faraday, Charles Dickens au descoperit in aceasta carte un minunat izvor de intelepciune, dreptate si iubire divina, acesti asa-zisi „oameni de stiinta” ai zilele nostre alaturi de masele de oameni in general, refuza cu orice pret sa considere valoarea ei inestimabila si astfel desconsidera pe scriitorul ei, Creatorul nostru.

    Propovaduirea la nivel mondial a vestilor bune ale Imparatiei lui Dumnezeu
    „Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul.” – Matei 24:14
    Dupa incheierea primului razboi mondial si mai cu seama din anul 1918 incoace, tot acelasi „grup ciudat” de evanghelisti si-a continuat propovaduirea in intreaga lume referitor la venirea Imparatiei lui Dumnezeu pe acest pamant dupa cum a fost stabilita in Cer. Cel mai interesant fapt este ca Evanghelia Imparatiei nu a mai fost propovaduita intr-o asemenea masura inainte de 1914, cu exceptia timpului in care a trait Isus Cristos si urmasii Sai apostoli. Acesti crestini ciudati au urmat sfatul Invatatorului lor, Isus Cristos, mergand sa propovaduiasca Cuvantul lui Dumnezeu tuturor natiunilor. Incepand cu 1918 au fost raspandite in intreaga lume milioane de Biblii si alte sute de milioane de carti, brosuri si materiale care explicau Biblia in optzeci de limbi diferite. Bineinteles este meritul lui Iehova Dumnezeu si al fiului Sau Isus Cristos pentru aceasta realizare fara precedent în istoria omenirii.

    Persecutia Crestinilor
    „Atunci vă vor da să fiţi chinuiţi, şi vă vor omorî; şi veţi fi urâţi de toate neamurile din cauza Numelui Meu.” – Matei 24:9
Multi crestini, Martori ai lui Iehova, au murit in lagarele de concentrare naziste in decursul celui de-al II-lea razboi mondial si ulterior din cauza persecutiilor sistemelor politice din tarile in care au trait: comuniste in Romania si Rusia, fasciste in Italia si Spania, sau chiar democratice in Statele Unite si Marea Britanie. Oameni nevinovati, datorita credintei lor in Dumnezeu, au fost inchisi, batuti, le-a fost confiscata intreaga avere, altii au fost deportati, iar altii au ajuns sa-si traiasca ultimele clipe in cele mai groaznice conditii.
Si pentru ce? ... Pentru ca acesti oameni simpli si sinceri vorbeau oamenilor despre Cuvantul lui Dumnezeu si sperantele care se gasesc in acesta?

    Formarea Ligii Natiunilor si a Natiunilor Unite
    „De aceea, când veţi vedea "urâciunea pustiirii", despre care a vorbit profetul Daniel, "aşezată în locul sfânt" - cine citeşte să înţeleagă!” – Matei 24:15
    „Urâciunea pustiirii” - Multi au incercat sa dea o explicatie acestei expresii. Totusi se poate intelege clar ca aceea care a luat locul lui Dumnezeu pe pamant dupa primul razboi mondial, considerata de puterile clerului religios ca fiind „expresia Imparatiei lui Dumnezeu pe pamant”, a fost organizatia politica Liga Natiunilor Unite. Ea a fost formata in anul 1919 cu scopul de a oferi pace, libertate si stabilitate in intreaga lume. Ea este acea „icoana a fiarei”, astfel simbolizata in Apocalipsa cap. 13. Dupa dizolvarea ei si dupa trecerea celui de-al II-lea razboi mondial, in 1945, ea a luat un nou nume, dar continuând in aceeasi forma si avand aceleasi planuri in ce priveste conducerea omenirii. Ea a fost numita Organizatia Natiunilor Unite pe care o vedem si astazi. Chiar Biblia vorbeste despre caderea si ridicarea acestei organizatii mondiale in Apocalipsa 17:11 – „Și fiara care era și nu mai este, ea este al 8-lea împărat – este din numarul celor 7 și merge la pierzare.”
    Poate este greu sa credem, dar toate aceste lucruri au fost profetite in Cuvantul lui Dumnezeu cu mii de ani în urmă ... si ele se intampla chiar sub ochii nostri.

    Aparitia mai multor secte si religii asa-zise crestine
    „Căci se vor ridica Cristoși mincinoşi şi profeți mincinoşi și vor face semne mari şi minuni, pentru a-i înşela, dacă este posibil, chiar şi pe cei aleşi.” – Matei 24:24
    Nu este oare un semn de intrebare ca sunt atat de multe secte si religii in jurul nostru care pretind in mod fals ca sunt alesii lui Dumnezeu? Conform Profesorului David Barrett de la Universitatea Regent, in anul 2010, in lumea intreaga existau in jur de 10.000 de religii, dintre care 270 au mai mult de 500.000 de subgrupari. Fiecare dintre acestea isi sustine propriile doctrine, de aici rezultand ca fiecare isi are Dumnezeul ei.
    Cum Biblia spune ca nu exista decat un singur Dumnezeu adevarat si o singura credinta, inseamna ca ar trebui sa existe doar o singura credinta ca fiind cea acceptata de Creatorul nostru.
„Exista o singură credinţă. Este un singur Dumnezeu şi Tată al tuturor, care este mai presus de toţi.” așa spune Cuvantul lui Dumnezeu in Efeseni 4:5,6.
    Cei mai multi oameni, care sunt modelaţi după acest sistem de lucruri, resping Cuvântul lui Dumnezeu. Ei au noi călăuze, noi dumnezei. Mulţi se iau pe ei înşişi ca şi călăuze, gândindu-se că, dacă fac așa cum cred ei că e cel mai bine, totul va fi în regulă. Biblia nu este de acord:
    „Ceea ce omul crede a fi o cale dreaptă, se poate dovedi în final ca fiind drumul spre moarte”. „Căile omului sunt mereu drepte în ochii lui, dar cel Etern este cel care dă verdictul vieţii lui.” – Proverbe 14:12; 21:2.
Unii se agaţă de religiile majoritare ca fiind singurii îndrumători siguri, susținând că s-au născut în religia lor și acolo vor să moară. Totuşi, Isus a spus că preoţii de pe vremea lui erau călăuze oarbe şi că aceia care îi urmau aveau să cadă cu ei în groapă. Isus le-a spus: „De ce încălcaţi porunca lui Dumnezeu din cauza tradiţiilor voastre? ... Aţi anulat Cuvântul lui Dumnezeu lipsit de valoare din cauza tradiţiilor voastre.” si de asemnea „Poporul acesta mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de mine. În zadar mă cinstesc, deoarece învaţă pe alţii porunci ale oamenilor ca doctrine.” - Matei 15: 3-9
    La fel este şi astazi. Tradiţiile, crezurile și regulile sau poruncile omenești au înlocuit Cuvântul lui Dumnezeu în toate sectele și religiile. De aceea sa nu ne miram ca astazi, cand traim zilele din urma sunt atat de multe cai inselatoare in aceasta lume, deoarece aceste lucruri trebuiau sa se intample conform cuvintelor lui Isus Cristos.

    Degradarea societatii umane
    „Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, îngâmfaţi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, neînduplecaţi, neînfrânaţi, neiubitori de bine, trădători, obraznici; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu; având doar o formă de evlavie dar negându-i puterea.” – 2 Timotei 3:1-3
    Intr-adevar, statisticile arata ca in ultimii 100 de ani jafurile au crescut de aproape 300 de ori si rata criminalitatii de aprox. 7 ori. Nu mai vorbim despre toate celelalte fapte urate, despre imoralitatea oamenilor, despre lacomia unora, care calca orice principii morale pentru a-si atinge scopurile egoiste si marsave. “Nu mai este nici un om cinstit printre oameni; toţi stau la pândă ca să verse sânge, fiecare întinde o cursă fratelui său. Mâinile lor sunt îndreptate spre rău: conducătorul cere daruri, judecătorul cere mită, cei mari își spun dorința pe față și conspiră împreună pentru a și-o îndeplini.” – Mica 7:2,3
    Cât de reale sunt aceste cuvinte!
    Regula data de Isus Cristos „Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti” lipseste la cei mai multi oameni, drept pentru care lumea in timpul sfarsitului este asemenea cuvintelor scrise in Cuvantul lui Dumnezeu.

    Insecuritate si nenorocire la nivel mondial
    „Pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor; oamenii vor leșina de frică, în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ; căci puterile cerurilor vor fi clătinate.” – Luca 21:25,26
Libertate, securitate, pace, liniste si siguranta ... toate acestea lipsesc din sistemul actual al acestei lumi si mai cu seama aceste stari se pot observa in ultimii ani. Chiar daca marile puteri conducatoare declara ca vor aduce pace si siguranta in intreaga lume, faptele arata contrariul, acestea fiind doar aparente.
    Astăzi, oamenii de stat şi preoţii cei mai de seamă sunt în fruntea acelora care recomandă şi sprijina Noua Ordine Mondială, susținând că aceasta este ultima speranţă a omenirii. Ei susţin că “ea este singura speranță care va conduce la construirea unei lumi paşnice şi cinstite, cea mai bună unealtă care stă la dispoziţia generaţiei de astăzi pentru realizarea păcii mondiale. Aranjamentul ei înseamnă cel mai mare organ unificat de securitate reciprocă, pe care l-a adus în existenţă vreodată lumea modernă. Ea reprezintă o garanţie împotriva războiului, a sărăciei, a bolilor şi a ignoranţei.”
    Astfel prezic ei mereu, însă prevestirea acestui mare profet politic se va dovedi a fi tot atât de mincinoasă ca şi prezicerile despre Liga Naţiunilor prin care în anul 1928, au încercat să întărească „pacea şi securitatea”, prin încheierea Pactului de Pace de la Paris, care declara războiul ca fiind în afara legii. A fost doar un tratat aparent, deoarece peste 12 ani a izbucnit cel mai mare război din istoria omenirii.
    Să admitem totuși că „pacea durabilă” şi „garantarea siguranţei”, sunt promise, dorite în mod sincer şi plănuite de către oamenii sinceri aflati în autoritate. Dar cine poate da asigurarea infailibilă că pacea făcută de oameni imperfecţi va dura şi va duce la realizarea tuturor speranţelor omenirii?
    „În timp ce ei le promit libertate, ei înșiși sunt ca sclavi ai depravării.” – 2 Petru 2:19

    Toate aceste semne luate impreuna ca un semn compus dovedesc prezenta lui Isus Cristos ca Rege si faptul ca traim “zilele sfarsitului” de la 1914 incoace.
    De asemenea, un lucru foarte important este să înțelegem din paginile Bibliei care a fost cauza acestor dezastre, a necazurilor și suferințelor care s-au înmulțit pe suprafața pământului începând cu anul 1914. Biblia declară în Apocalipsa 12:9-12 “Şi balaurul cel mare, şarpele cel vechi, numit Diavol şi Satan, acela care înşeală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ; şi împreună cu el au fost aruncaţi şi îngerii lui. Şi am auzit în cer un glas puternic, care zicea: Acum a venit mântuirea, puterea şi împărăţia Dumnezeului nostru, şi stăpânirea Cristosului Său; pentru că acuzatorul fraţilor noştri, care îi acuza zi şi noapte înaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos. De aceea bucuraţi-vă, ceruri, şi voi care locuiţi în ceruri! Dar vai de voi, pământ şi mare pentrucă diavolul a coborât la voi, cuprins de o mânie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme.”.
    Citind aceste versete se poate înțelege ușor că alungarea lui Satan diavolul din cer, jos pe pământ, a condus la apariția acestor necazuri. Acel “Vai” apocaliptic asupra pământului a fost și este în continuare produs de catre diavol și spiritele sale rele. După alungarea acestor demoni din ceruri, Regele lui Iehova, Isus Cristos a fost întronat și de atunci încoace el domneşte în mijlocul vrăjmaşilor săi, deoarece toată puterea i-a fost dată atât în cer cât şi pe pământ.

    Daca vedem aceste lucruri nu este timp sa stam pe ganduri.
    “Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi. Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.” – Matei 24:33,35
    Despre toate aceste lucruri a vorbit Isus Cristos iar acestea sunt scrise in Cuvantul lui Dumnezeu pentru a ne fi de folos in aceste zile in care le vedem implinindu-se sub ochii nostri. Avertismentul este dat în așa fel încât persoanele sincere care iubesc dreptatea, care vor să își folosească mintea, care nu sunt orbite de strălucirea amăgitoare și de fastul acestei civilizații, să poată discerne apropierea zilei de razbunare a lui Iehova Dumnezeu și să facă pașii necesari pentru salvare.